Završena Svetska univerzitetska prvenstva u bridžu i karateu

U Remsu (Francuska) u periodu od 9. do 15.jula održano je 6. Svetsko univerzitetsko prvenstvo u bridžu na kojem je nastupilo 17 ekipa iz 13 zemalja.Univerzitetska reprezentacija Srbije je na Prvenstvu zabeležila 10 pobeda i to protiv: Kine 2, Belgije, Francuske 1, Francuske 2, Francuske 3, Kineskog Tajpeha, Češke, Bocvane, Turske i Tajlanda i 6 poraza i to od: Hrvatske, Holandije, Kine 1, Poljske 2, Poljske 1 i Nemačke, tako da je u ukupnom plasmanu zauzela odlično 6.mesto. Prva tri mesta zauzele su ekipe: Poljska 1, Češka i Poljska 2.
Učešće naše reprezentacije koju su činili Jovana Marinković, Marko i Nikola Jurišić, Filip Jelić i Milorad Radojević (trener) realizovan je uz pomoć Bridž savez Srbije, Organizacinog komiteta Prvenstva kao i samih učesnika pa je ovaj uspeh time još značajniji.[sl2]
U istom periodu, tačnije od 12. do 15.jula, u Bratislava (Slovačka) održano je 8. Svetsko univerzitetsko prvenstvo u karateu. Na Prvenstvu je učešće uzelo 331 takmičar i 102 oficijelna lica iz 43 zemlje sveta. Nastup naše Reprezentacije koju su činili 4 studentkinje i 4 studenta obezbeðen je uz pomoć Karate federacije Srbije. Nažalost, osim 5.mesta Marka Antića u kategoriji do 60 kg i 7. mesta u muškoj ekipnoj konkurenciji (Antić, Dragićević, Lapčević, Mitić), ostali naši takmičari nisu zabeležili značajnije rezultate.