U Kragujevcu završeno 1.Svetsko univerzitetsko prvenstvo u košarci 3 na 3

U organizaciji Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca, a uz pomoć grada Kragujevca, Univerziteta u Kragujevcu, Ministarstva omladine i sporta, Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Srbije uspešno je organizovano 1.Svetsko univerzitetsko prvenstvo u košarci 3 na 3.Na Prvenstvu koje je trajalo od 10. do 17. jula učestvovalo je 14 ekipa u muškoj i 9 ekipa u ženskoj konkurenciji iz 11 zemalja.
Srbiju su predstavljali sledeći studenti-takmičari:
Srbija 1 (muška ekipa): Petar Rosić, Marko Samanović, Bogdan Simonović, Nikola Ðokić
Srbija 2 (muška ekipa): Aleksandar Vučković, Stefan Joksović, Miloš Blagojević, Ivan Nedeljković
Srbija 1 (ženska ekipa): Marina Lešnjak, Nevena Perović, Ivana Jovanović, Miona Mijailović
Ekipa Srbija 1 je u grupnoj fazi takmičenja zabeležila 4 pobede i 2 poraza, ekipa Srbija 2 je zabeležila takoðe 4 pobede i 2 poraza, dok je ženska ekipa Srbije ostvarila 1 pobedu i 2 poraza.[sl2]
U četvrtfinalnim utakmicama Srbija 1 je pobedila Nemačku sa 16:14, Srbija 2 je pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 21:15, dok je naša ženska ekipa izgubila od Kine 1 sa 18:10.
U polufinalnim mečevima Srbija 1 je izgubila od Rumunije 1 sa 19:16, dok je Srbija 2 pobedila Italiju 21:15, tako da je ekipi Srbija 1 preostala borba za 3.mesto dok je Srbija 2 izborila plasman u finale.
U borbi za 3.mesto i bronzanu medalju Srbija 2 je pobedila Italiju sa 21:11, dok je titulu najboljeg na Svetskom univerzitetskom prvenstvu osvojila ekipa Srbija 2 pobedom na Rumunijom 1 sa rezultatom 20:15.
Univerzitetski sportski savez Srbije čestita osvajačima medalja, a posebno čestitke upućuje predsedniku Organizacionog komiteta Šampionata i predsedniku Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca Nenadu Tanasijeviću na uspešno organizovanom svetskom takmičenju.