SVETSKI KUP U FUTSALU: Pravnicima zlato

Univerzitetska futsal reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu šampion je Svetskog kupa, održanog u Istanbulu (Bogazici Universitasi Sportfest) od 9. do 13. maja, uz učešće predstavnika 34 fakulteta sa četiri kontinenta!

Futsal reprezentacija Pravnog fakulteta, prošlog meseca okićena lovorikama u Ligi Univerziteta u Beogradu, objedinila je titule osvojivši zlatnu medalju u veoma snažnoj konkurenciji. U polufinalu je savladano Sveučiliše u Zagrebu, dok je naslov šampiona Pravni fakultet osvojio posle pobede nad univerzitetom iz Libana.

– Ovo je veliki uspeh univerzitetskog futsala. Jedna sjajna generacija studenata Pravnog fakulteta doživljava zenit i uveren sam da će, nakon sovojene duple krune, ove godine, zajedno sa kolegama u okviru univerzitetske futsal reprezentacije Beograda, predvođeni Predragom Rajićem, našim renomiranim stručnjakom, pokušati da se okiti i triplom krunom na najvećem univerzitetskom sportskom događaju godine, Evropskim univerzitetskim igrama u Portugalu – rekao je dr Vladimir Vuletić, koji je selektirao i predvodio ekipu Pravnog fakulteta.

Šampioni Svetskog kupa u Istanbulu su: kapiten Filip Minić, zamenik Ivan Nikitović, Nikola Ristanović, Nikola Matijević, Marko Badovinac, Srđan Brkić, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Ognjen Radović, Đorđe Vrljanac, Strahinja Pajčin i Igor Veseličić.

Ovim velikim uspehom futsaleri Pravnog fakulteta direktno su se kvalifikovali i na Svetsko fakultetsko prvenstvo u Rimu, u novembru ove godine.