NOVI USPEH SRPSKE TEKVONDISTKINJE: Tijani evropska bronza

FOTO: TAS

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Kazanju. Uspeh je utoliko značajniji jer je Bogdanovićeva prvi put učestvovala u kategoriji do 53kg.

Prvo kolo bilo je slobodno za našu tekvondistikinju. Zatim je Tijana u dve runde pobedila reprezentativku Slovenije Anu Petrušić rezultatom 17:6. Narednu rivalku, Mađaricu Lusi Patakfalvi, Bogdanovićeva je pobedila na zlatni bod.

U polufinalnom susretu Tijana se sastala sa domaćicom, Tatjanom Kudašovom. Ruskinja, inače srebrna sa Svetskog prvenstva, savladala je našu predstavnicu rezultatom 16:15.

„Srećna sam zbog ove medalje, najpre zato što sam se lepo osećala u borbama, dala sve od sebe i slušala trenera. Nadam se da će ova bronza motivisati ostatak tima u nastavku takmičenja. Veliku zahvalnost dugujem mojoj porodici, kao i celom timu na velikoj podršci koju su mi pružili na ovim pripremama za prvenstvo, jer mogu slobodno da kažem da su bile jedne od težih“, izjavila je Bogdanovićeva za Tekvondo asocijaciju Srbije.

Sportindeks.rs