FUTSAL: Matijević i Vulić zadovoljni pripremama

sportindeks.rs

Futsal reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, odakle će se 21. januara uputiti, najpre Hrvatsku, a potom i na Evropsko prvenstvo u Sloveniju.

Selektor Goran Ivančić bio je primoran da napravi izmenu u sastavu, te je umesto povređenog Pršića, u nacionalni tim pozvan Andrija Stanković – igrač koji je svoju kraijeru gradio i u studentskoj ligi igrajući za Fakultet organizacionih nauka. Za futsalera KMF “FON” ovo će biti debitantski nastup na kontinentalnom šampionatu, a za Sportindeks je otkrio kakva su mu očekivanja: “Velika čast mi je bila da prihvatim poziv u reprezentaciju. Ekipi se priključujem naknadno i kao debitant na velikim takmičenjima, potrudiću se da opravdam očekivanja. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i pokušati da ispunimo sve ciljeve koje smo zacrtali. Slovenija, kao domaćin prvenstva, će biti težak protivnik, u drugom kolu igramo sa Italijom koja je među najboljim reprezentacijama na svetu. Očekuju nas teški mečevi, ali se nadam da ćemo iz njih izaći sa pozitivnim rezultatima” istakao je Stanković.

Nikola Matijević, student Pravnog fakulteta i Jakov Vulić, student Fakulteta za menadžment, na pripremama reprezentacije su od prvog dana i takođe će biti debitanti na Evropskom šampionatu. Vulić je za Sportindeks istakao da je zadovoljan kako pripreme teku: “Pripreme prolaze veoma dobro. Treniramo dva puta dnevno. Do sad su bili nešto jači treninzi, ali prešli smo sada i na onaj taktični deo. U nedelju putujemo za Hrvatske, gde ćemo prvo odigrati utakmicu sa Kuvajtom, a potom i sa Francuskom. Na prvoj utakmici na prvenstvu nedostajaće nam Aksentijević i Perić, što je peh za nas, ali daćemo sve od sebe”rekao je futsaler KMF “Nova Pazova”.

Futsaler KMF “Ekonomac” Nikola Matijević izjavio je da će se ekipa potruditi da maksimalno spremno dočeka prvenstvo:  “Pripreme teku dobro, mali problem imamo što Milosavac nije jos 100% spreman, ali se očekuje da se do polaska u Novigrad u potpunosti prilkjuči ekipi. Žao mi je i tužan sam što Marko Pršić ne može da ide zbog povrede, moj veliki prijatelj i cimer. Želim mu što brži oporavak. Priključuje nam se Stanković, eto jos jedan član Univerziteta u Beogradu. Iskoristili smo ovaj deo priprema da malo radimo i na fizici, sada sledi završni deo, taktike i analize, imamo i dve prijateljske utakmice u Novigradu, sve ćemo uraditi da što spremniji dočekamo prvenstvo”.

Reprezentacija Srbije odigaće u Hrvatskoj dve pripremne utakmice. Najpre će 22. decembra igrati protiv selekcije Kuvajata, a potom 24. decembra odmeriće snage sa Francuskom.

Sportindeks.rs