ZEKOVIĆ: PODRŽAVAMO ORGANIZACIJU IGARA U BEOGRADU

uros zekovic
Uroš Zeković

Pisali smo o seminaru EUSA-e koji je održan u Ljubljani na kome je naša delegacija izrazila zainteresovanost za organizaciju evropskih studentskih igrara 2020.godine. Nakon intervjua sa Sinišom Jasnićem koji je predvodio malobrojnu delegaciju u Sloveniji tražili smo i dobili izjavu Uroša Zekovića koji je bio pristan u Ljubljani ispred Ministarstva omladine i sporta.
“Država itekako podržava kandidaturu Srbije i Beograda za domaćina Evropskih studentskih igara 2020. Smatram da imamo mogućnosti i uslove za održavanje ovakvog takmičenja u našoj zemlji.
Želja nam je da se što veći broj takmičenja održava u našoj zemlji, zato je jedan od glavnih ciljeva Ministarstva omladine i sporta razvoj sportske infrastrukture, kako bismo u Srbiji stvorili uslove za održavanje velikih takmičenja na evropskom i svetskom nivou. Takođe, hiljade studenata koji učestvuju na Evropskim studentskim igrama su motivacija, podsticaj i dobar primer za sve mlade da se bave sportom, što želimo intenzivno da promovišemo.
Mislim da je ovo sjajna prilika za promociju Beograda i Srbije i da će, ukoliko budemo domaćin, to umnogome uticati na razvoj našeg sportskog turizma, što je veliki potencijal naše zemlje. Ukoliko naredne godine u aprilu Srbija bude izabrana, apsolutno sam siguran da će iz naše zemlje, zemlje sporta, otići najlepša slika, da ćemo ispuniti sve uslove i da će organizacija biti na vrhunskom nivou.”- REKAO JE Uroš Zeković.