VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKI SPORT: JASNIĆ U EVROPSKOJ TEKVONDO UNIJI!

Novo veliko priznanje za srpski sport. Na Izbornoj skupštini Evropske tekvondo Unije, Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i potpredsednik Tekvondo Asocijacije Srbije  postao je novi član Izvršnog odbora ETU. Dakle, posle uspeha Vanje Stanković i Milice Mandić ovih dana na Svetskom prvenstvu u južnokorejskom gradu Mudžuu, još jedna medalja za Srbiju osvojena je i van tatamija.

– Sve je još više dobilo na težini posto sam izabran na predlog predsednika ETU Sakisa Pragalosa, koji po Statutu ima pravo da sam postavi četiri člana – rekao je mr Siniša Jasnić posle povratka iz Južne Koreje. –  Biću zadužen za odnose između Evropske tekvondo Unije i Međunarodnog olimpijskog Komiteta. Ovo je veliko priznanje za tekvondo i srpski sport, kao i potvrda da nije zaboravljen naš doprinos da tekvondo bude među sportovima na Univerzijadi, kao i uspešno organizovan Svetski univerzitetski šampionat 2008. godine.

 

BEOGRAD KANDIDAT ZA DOMAĆINA EVROPSKOG PRVENSTVA 2020. GODINE

Na sednici ETU u Južnoj Koreji saopšteno je i da je Beograd ozbiljan kandidat za organizaciju Evropskog šampionata u tekvondou 2020. godine.  Protivkandidat je Amsterdam, a konačna odluka biće doneta na sastanku Izvršnog odbora ETU  krajem septembra na Kipru.