VATERPOLISTI ROĐENI ZA ZLATA! SRPSKI “DELFINI” SU ŠAMPIONI UNIVERZIJADE (FOTO)

FOTO: MILAN RAŠIĆ
FOTO: MILAN RAŠIĆ
FOTO: MILAN RAŠIĆ

Srbija – Rusija 15:4 (3:0, 5:2, 4:2, 3:0)

Sudije: Marošvari (Mađarska) i Teksdo (Španija). Igrač više: Srbija 8 (8), Rusija:4 (3)

SRBIJA:Rističević, S.Rašović 1, V.Rašović 1, Ranđelović 1, Subotić 2, Vico 2, Drašović 2, Lazić, Jakšić 2, Radojević 2, Vasić 1, Stojanović 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

RUSIJA:Kornjejev, Lazarev, Kopsev 1, Dereviankin, Sučkov, Harkov 1, Merkulov, Nagajev, Šeikin, Kolod 2, Balakirev, Šepeljev, Stašenko. Selektor: Jestignjejev.

Na sjajan način srpska reprezentacija je stigla do zlata na Univerzijadi u Kineskom Tajpeju. U finalu je deklasirana Rusija čak sa 15:4. Malo ko je to očekivao, obzirom da su Rusi doveli šestoricu igrača sa SP u Budimpešti i na samom takmičenju pored Srbije pokazali najviše.

Medjutim Srbija je briljirala. Ravnopravno je bilo samo u prva četiri minuta da bi do kraja četvrtine Vico, Ranđelović i Drašović najavili sjajnu partiju. U drugih osam minuta Srbija je bila maestralna sa igračem više, svih pet pogodaka su pali u takvoj situaciji. Pogadjali su dva puta Jakšić, Drašović, Rašović i Vasić.

Sve je bilo rešeno, ostatak je protekao u nastavku dominacije našeg tima. U trećoj četvrtini sa dva gola se razigrao Subotić, upisali su se Strahinja Rašović i Radojević. Potpuno su se predali Rusi pa je u poslednjoj četvrtini pobeda postala još ubedljviija golovima Stojanovića, Vica i Radojevića.

Toliko ubedljiva pobeda se ne pamti. Svaka čast ekipi i selektoru Dejanu Saviću i njegovim saradnicima.

waterpoloserbia.org

FOTO: MILAN RAŠIĆ

vaterpolisti2

vaterpolisti3