Vanja Udovičić primio zlatne sa Univerzijade

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas srpske sportiste koji su na nedavno završenoj 29. Univerzijadi u Kineskom Tajpeju osvojili zlatne medalje.

Zlato Srbiji doneli su atletičarka Amela Terzić na 1.500 metara, ženski tekvondo tim u borbama, tekvondistkinja Tijana Bogdanović i vaterpolisti.

Udovičić je istakao da je osvajanje četiri zlatne medalje sjajan uspeh i da je ovaj rezultat više od sportskog rezultata jer predstavlja i motivaciju i primer svim mladim ljudima da se napornim i predanim radom i trudom može do najboljih svetskih rezultata.

„Veoma sam ponosan na naše zlatne univerzitetske sportske šampione jer upravo oni su najlepši spoj buduće intelektualne elite ove zemlje, mladosti i sporta. Njihova predanost sportu i istovremeno završavanju fakulteta je dokaz da jedno ne isključuje drugo i to je poruka za sve naše mlade sportiste da je obrazovanje izuzetno važno i da ne smeju da odustaju ni na jednom polju, ma koliko da nije ni malo lako. Upravo prepoznajući zahtevnost sportskih obaveza i s ciljem da naši sportisti budu i obrazovani omogućili smo kroz saradnju sa Ministarstvom prosvete posebne uslove za studiranje naših sportista“, rekao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta podsetio je da je Beograd izabran za domaćina Evropskih studentskih igara koje će se održati u julu 2020. godine i naglasio da su Igre mnogo više od sportskog takmičenja jer spajaju studente iz svih zemalja Evrope.