USPEŠNA PROMOCIJA EUI 2020. U MADRIDU: Podrška i aplauzi za Beograd na Skupštini EUSA

 

jasnic eusa madridPromocija Evropskih univerziteskih igara u Beogradu 2020 održana je u Madridu na Generalnoj skupštini Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA).

Čelni ljudi EUSA predsednik Adam Roček i generalni sekretar Matjaž Pečovnik pružili su punu podršku delegaciji Beograda i izrazili zadovoljstvo što će na čelu Organizacionog odbora Igara biti premijerka Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Prvi čovek Univerzitetskog saveza Srbije (USS) Siniša Jasnić upoznao je oko 200 delegata sa Starog kontinenta kako teku pripreme Beograda i najavio da očekuje da već u oktobru počnu radovi na izgradnji Nacionalnog sportskog studentskog centra.

“Srbija se raduje da dočeka više od 6.000 studenata sportista u Begradu i još jednom potvrdi ugled sjajnog domaćina. Imamo podršku Vlade, uskoro ćemo održati i prvu sednicu Organizacionog odbora”, rekao je Jasnić.

Promocija Igara u Beogradu nije ostavila ravnodušnim delegate Skupštine, koji su na kraju aplauzom pozdravili srpsku delegaciju.
Evropske univerzitetske igre u Beogradu održaće se od 12. do 25. jula 2020. godine.

Tanjug

About The Author