Uspešan start vaterpolista

Vaterpolisti Srbije opravdali su ulogu favorita i na stratu turnira u Gvangdžuu uspeli su nakon dosta muka da savladaju žilavu seleciju Turske, na kraju je bilo 10:6 ali tek nakon odlične poslednje četvrtinekoju su dobili 5:1. Pre toga svaki period utakmce završen je nerešenim rezultatom (1:1, 2:2, 2:2 5:1). Očigledno je i umor doprineo ovakvom razvoju situacije u bazenu pošto su naši vaterpolisti imali samo 36 sati za aklimatizaciju i u Gvangdžuu je odrađen samo jedan trening, tako da će sigurno u narednom periodu izabranici Vladimira Vujasinovića moći da pokažu sav talenat kojim raspolažu, prilika za to će biti pošto već u četvrtak igraju utakmicu protiv selekcije Rusije koja je danas lako savladala Kinu 14:7. Pored ovih ekipa u našoj grupi nalaze se još i timovi USA i Japana.

vico
Nemanja Vico

Srbija: Lazar Dobožanov 9/15 odrana , Ognjen Stojanović 3, Draško Gogov 2, Mihajlo Repanović 1, Nemanja Vico 1, Aleksa Petrovski, Filip Janković 1, Aleksandar Andrejević, Đorđe Lazić, Đorđe Lekić, Mateja Asanović, Rade Joksimović 2, Lazar Brakočević Srbija je imala 8 a Turska 6 isključenja na ovoj utakmici, Turci nisu iskoristili petarac.

Igrači koji su doneli prevagu na stranu srpskog tima bili su golman Lazar Dobošažanov koji je odbranio 9 udaraca ka svom golu, od toga jedan peterac i Ognjen Stanković koji je sva svoja tri pogodka postigao u poslednjoj odlučujućoj četvrtini