Univerzijada: Vaterpolisti bez bronze

photo Milan Rasic  11121
Na visini zadatka, Lazar Dobožanov

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji treće mesto na Univerzijadi. Mladići koje sa klupe vodi Vladimir Vujasinović poraženi su od ekipe SAD 5:4 (0:0, 4:1, 0:2, 1:1) i izmakla im je bronza. Kao i Rusi i Italijani i Amerikanci su dosta stariji od naših vaterpolista koji se spremaju za Prvenstvo sveta u Almatiju za momke rođene 1995.i mlađe. Upravo ta selekcija bila je u Gvangdžuu a kao što ste mogli da pratite tokom takmičenja na vaterpolo turniru sa svima su igrali potpuno ravnopravno. Važnost utakmice sputala je srpske vaterpoliste, imali su mnogo grešaka u odbrani, puno promašenih zicera a sa igračem više realizacija je bila 1/6. Odlučujuću period utakmice bila je druga četvrtina kada su Amerikanci nakon vođstva Srbije postigli četiri vezana pogodka i na odmor otisli sa 4:1. Kada je u trćeoj naš tim smanjio na 4:3 činilo se da možemo i do preokreta ali puno nerealizovanih napada u tom periodu koštali su Srbiju još jedne medalje na Univerzijadi.
Srbija: Lazar Dobožanov , Ognjen Stojanović, Draško Gogov 1, Mihajlo Repanović, Nemanja Vico 2, Aleksa Petrovski, Filip Janković, Aleksandar Andrejević, Đorđe Lazić, Đorđe Lekić, Mateja Asanović 1, Rade Joksimović, Lazar Brakočević
SAD: Volf 15/19, Ružić, Ramirez, Zvanefeld, Grover, Roberts 1, Falner 1, Farar, Daboub, Roun 1, Irving 2, Inou, Farmer
Realizacija čoveka više: Srbija 1/6, SAD 1/5
Cilj je ispunjen, odrađen je jak turnir, mladići su stekli veoma bitno iskustvo u duelima sa znatno jačim ekipama ali ostaje žal što im se oko vrata nije našla barem bronzana medalja.