Univerzijada: Srbija – Turska 2:0

Davor Basarić
photo Milan Rasic  10816
nezaustavljiv, Vanja Ilić
photo Milan Rasic  10821
Radule Radulović

Posle košarkaša i rukometaši su bili bolji od Turaka, 25:15 (17:8). Momci koje sa klupe vodi Saša Marković, pre svega jako odbranom uspeli su da neutralizuju korpulentne turske bekove, uz to svoj dan imao je Radule Radulović koji je imao 50% uspešnost intervencija, tako da je zaustavljen u potpunosti napad Turske. Sa druge strane naši momci u napadu su bili raspoloženi, a Savo Mešter je bio nerešiva enigma za protivnka. Prednost je brzo rasla i već nakon 13min imali smo 4 gola viška , bilo je 6:2 a Mešter se u tom periodu čak 5 puta upisao u listu strelaca. Do poluvremena još jednom serijom, ovoga puta od 4:0, Srbija je stekla skoro dvocifrenu prednost, na odmor se otišlo rezultatom 17:8. U nastavku rutinsko privođenje kraju utakmice uz priliku da se baš svim momcima ukaže mogućnost da igraju, da se starteri odmore ali i da se proširi broj momaka koji mogu da zaigraju i donesu prevagu ekipi kada se pojave na terenu.
Srbija : Ivanišević 2+sedmerac, Radulović 12 odbrana, Ćirić 2, Tomić , Milović , Spasić 1, Gugleta 5, Topalović , Basarić 1, Ilić 1, Vujović 3, Mešter 7 (4) , Lojaničić 3, Damnjanović , Pavlović 1, Mađar 1
Imali smo 4 došena sedmerca I isto toliko isključenja, za Tursku je sviran jedan sedmerac više a Ivanišević je odbrani jedan u finišu utakmice.
Dobar start u prva dva kola uliva nadu da srpski rukometaši mogu do borbe za medalje, naravno turnir je tek počeo i puno teških mečeva je ostalo do kraja, ali požrtvovanje, pristup i voljni momenat kod momaka daju nam za pravo da možemo da se nadamo. U narednom kolu Srbija igra sa Litvanijom koja je do sada osvojila bod odigravši nerešeno sa Rusijom a danaa je poražene od Koreje 32:30.