UDOVIČIĆ: Želimo tako da postavimo standarde, da se drugi potom poistovećuju sa Srbijom

udovicicBeograd je u aprilu dobio čast da bude domaćin Evropskih univerzitetskih studentskih igara 2020, a povodom toga u našem glavnom gradu su se okupili članovi Izvršnog odbora Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA). O planovima i očekivanjima govorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, gradski sekretar za sport Slavko Gak, predsednik USSS Siniša Jasnić i gosti iz inostranstva.

 – Podrška Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda i Sportskog saveza Srbije puno znači i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama 2020. organizovati sjajno takmičenje. Pozdravljam i goste i prijatelje iz inostranstva, predsednika EUSA Adam Ročeka, potpredsednika Harisa Pavletića, generalnog sekretara Matjaža Pečovnika i blagajnika Lorenca Uspringa i velikog šampiona Miroslava Cerara. Nastavili smo razgovore oko pripremama Igara koje će biti održane u Beogradu 2020. godine – istakao je Jasnić.
Prvi čovek EUSA istakao je da je veoma zadovoljan zbog dolaska u naš glavni grad.

– Uvereni smo da je Beograd odlično mesto za održavanje Igara jer imate veliko iskustvo u organizovanju prestižnih takmičenja. Sećamo se kako ste fantastično organizovali Letnju Univerzijadu 2009. godine i srećni smo što smo danas ovde. Takođe želim da istaknem da organizacija ovakvih takmičenja može doneti mnogo dobroga državi domaćinu i moram da čestitam ministru Udovičiću na sjajnim rezultatima srpskog tima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru – zaključio je Roček.

Gradski sekretar za sport grada Beograda Slavko Gak istakao je veliki značaj ove manifestacije za domaćina.

Ministar Udovičić govorio je o dobrim stranama organizacije Evropskih studentskih igara.

– Ukazano nam je poverenje da izađemo na sportsko borilište i još jednom dokažemo da je Srbija fantastičan domaćin. Poznati smo po trudu da se naši gosti osećaju kao kod kuće i da ponesu pozitivnu impresiju i da tako širimo pozitivnu sliku o našoj državi. Nadam se da ćemo oboriti rekord od 6.000 učesnika koji je ove godine postignut na Igrama u Rijeci i Zagrebu, kao i broj sportova u kojima će se takmičiti. Najbitnije je da naši studenti steknu zdravi odnos prema sportu i nova prijateljstva. Jasno je koliko ovakvo takmičenje donosi domaćinu. Pokazaćemo da smo domaćini kakve ove Igre zaslužuju. Očekujemo da univerzitetski sport u Srbiji od ovih Igara ima pravi benefit. Pred nama su četiri godine, a ovo danas je odskočna daska za organizaciju takmičenja. Krenuli smo na vreme, pred nama je mnogo rada i želimo da postavimo nove standarde i da se drugi posle tih Igara poistovećuju sa Srbijom – rekao je ministar Udovičić.

Blic.rs

About The Author