U delegaciji i rukometaši

Univerzijade na svom redovnom program nemaju rukomet kao sport ali u Gvangžuu će se na zahtev organizatora ovaj sport naći kao izborni. To je bio signal da reaguju čelni ljudi USSS i Rukometnog saveza Srbije i epilog svega je odlazak obe selekcije u Južnu Koreju. Gvangžu je prava prilika da selektori isprobaju igrače koji do sada nisu imali previše mogućnosti da se nađu u najboljim državnim timovima. I pored toga obe reprezentacije nakon odrađenih priprema a velikim ambicijama krenuće na daleki put. Devojke koje sa klupe predvodi Živojin Maksić u svojim redovima imaju nekoliko igračica koje su igrale nedavni dvomeč sa reprezentacijom Rumunije u sklopu kvalifikacija za Prvenstvo sveta, između ostalih u ekipi je Jovana Risović, najbolji igrač srpke lige i standardni član A tima Srbije.

Ima i A reprezentativki

jovana risovic
Jovana Risović

Devojke koje sa klupe predvodi Živojin Maksić u svojim redovima imaju nekoliko igračica koje su igrale nedavni dvomeč sa reprezentacijom Rumunije u sklopu kvalifikacija za Prvenstvo sveta, između ostalih u ekipi je Jovana Risović, najbolji igrač srpke lige i standardni član A tima Srbije.
Članice ženskog rukomenog tima u Južnoj Koreji biće: Jovana Risović (Radnički, KG), Nina Koliundžić (Minakva), Sanja Radosavljević (Radnički, KG), Milica Rančić (Minakva), Marija Petrović (Naisa), Jovana Kostić (Knjaz Miloš), Aleksandra Stanisavljević (Radnički, KG), Sanja Garović (Košalin Poljska), Dijana Radojević (Jagodina), Tamara Georgijev (Jagodina), Ivana Prijović (Radnički, KG), Anađela Janjušević (Radnički, KG), Hristina Nedeljković (Naisa), Danka Stefanović (Knjaz Miloš), Jelena Bursać (Železničar) i Sanja Simić (Radnički SV). Ekpa ide na pripreme u Ečku 26.juna a put Koreje kreću 3.jula. Za protivnike u Gvanžuu imaće redom: Rumunije, Južnu Koreju, Ukrajinu, Kinu i Crnu Goru.

Muškarce vode Marković i Brković

novak_boskovic-2014
Novak Bošković

Muški tim na Univerzijadi predvodiće tandem Saša Marković-Aleksandar Brković, njih dvojica put Gvanžua nakon priprema u Novoj Pazovi povešće: golmane Tibora Ivaniševića (Mađarska)i Radula Radulovića (Spartak Vojput), zatim tu su još Vanja Ilić (Partizan), Đorđe Spasić (Radnički), Aleksandar Gugleta (Radnički), Miloš Topalović (Planinka), Davor Basarić (Radnički), Davorin Vujović (Borac BL), Savo Mešter (Mađarska), Stefan Ćirić (Obilić), Vladimir Tomić (Planinka), Nikola Damnjanović i Andrija Mađar (Železničar), Novak Bošković (Mađarska), Milan Pavlović (Sloga), Miloš Lojaničić (Spartak Vojput). Ova selecija za protivnike imaće ekipe SAD, Meksika i Južne Koreje a potencijalni protivnik već u četvrtini finala je Portugalija, zvanični svetski i evropski prvak u ovoj konkurenciji, rukometaša studenata.