SREBRO ODBOJKAŠICA ZASAD NAJVEĆI USPEH: Napad na zlato u Beogradu

FOTO M.Rašić

Prvo srebro i najveći uspeh za Srbiju u dosadašnjem toku Evropskih univerzitetskih igra u Koimbri ostvarile su odbojkašice Beogradskog univerziteta. Izabranice Ivana Bulića nastavile su tradiciju osvajanja medalja na studentskim takmičenjima. Nažalost, zlato je ponovo izostalo, ali za dve godine Igre dolaze u naš glavni grad, a odbojkašice ne kriju da ih u Beogradu interesuje isključivo zlatna medalja.

-Došli smo u Koimbru sa prethodno odrađena tri treninga, sklopili smo ekipu deset dana pred polazak, tri dana putovanja, a onda je usledilo takmičenje po grupama, polako smo dizali formu kako je takmičenje odmicalo i u najbitnijoj utakmici, četvrtfinalu, uspeli smo da nadigramo Nemice. Polufinale je bilo veoma zahtevno, psihološki i fizički, bez potrebe se igralo u pet setova, a u meču za zlato sam pretpostavio šta će se dogoditi, Švajcarkinje su bile mnogo spremnije od nas. Čestitam devojkama na svemu što su pokazale, ostaje žal, ali nadamo se da ćemo u Beogradu konačno uspeti da osvojimo najsjajnije odličje. Sa samo malo boljom organizacijom i više treninga, sve bi ovo bilo drugačije, ali zahvaljujem se svima koji su nas poslali ovde i verovali u nas – rekao je Ivan Bulić, koji je u svom prvom samostalnom trenerskom poslu ostvario izvanredan uspeh.

Srbija je do sada na Igrama u Portugaliji osvojila tri medalje. Prve su nas obradovale bronzane rukometašice Univerziteta u Beogradu, a pored njih i odbojkašica na podijum su se popeli i Niški odbojkaši, koji kućama nose bronzanu medalju.

U nastavku takmičenja srpske košarkašice, košarkaši i futslaeri pokušaće da donesu nove medalje za Srbiju, a nadamo se da ćemo dočekati i prvu zlatnu medalju na ovogodišnjim Igrama u Koimbri