SINIŠA JASNIĆ PRIMIO MAJSKU NAGRADU U DOMU NARODNE SKUPŠTINE

majska nagradaU Domu narodne skupštine Sportski savez Srbije dodelio je Majsku nagradu, najviše društveno-sportsko priznanjeu našoj zemlji. Među laureatima ove godine našle su se i osobe koje su ostvarile značajan doprinos u sferi studentskog sporta.

Prof. dr Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije osvojio je ovo priznanje kao funkcioner zaslužan za razvoj srpskog sporta. Univerzitetski sportski savez Srbije, na čijem je čelu, pre mesec dana uspeo je da izbori da se drugi najznačajniji događaj u svetu univerzitetskog sporta održi u Beogradu 2020. godine.

Milun Delić, potpredsednik Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, osvojio je Majsku nagradu za životno delo. Pored angažovanja u studentskom sportu, gospodin Delić važan je za razvoj džudoa u Srbiji. Kao sportista, trener i hroničar ovog sporta, objavio je knjigu o džudou u Srbiji i time zlatnim slovima upisao je svoje ime u istoriju ovog sporta.

– „Majska nagrada“ je dokaz koliko srpski sport vredi. Ona ovoliko dugo traje i prerasla je u sjanu tradiciju upravo zbog toga. Hvala svima koji nas godinama podržavaju, jer oni pomažu da ova tradicija baš toliko traje. Sportisti Srbije i funkcioneri u sportskim savezima širom naše zemlje su baza iz koje nastaju i u kojoj rastu vrhunski šampioni – rekao je predsednik SS Srbije Aleksandar Šoštar.

Majsku nagradu su ove godine dobili Kuglaški savez Srbije, sportski savezi Vrbasa i Nove Varoši, vaterpolista Slobodan Nikić, odbojkašica Maja Ognjenović, strelac Damir Mikec (olimpijski sportovi), kik-bokser (Aleksandar Konovalov) i Ivana Jandrić, sambo (neolimpijski sportovi), Miloš Zarić, atletičar invalid, Goran Bojović, Miodrag Maslar, Veselin Jevrosimović i Siniša Jasnić (sportski funkcioneri), Zoran Dželebdžić (pedagoški radnik), Zoran Gajić, Nebojša Milošević i Veljko Paunović (treneri), Radovan Maksimović i Milan Rašić (sportski novinar i fotograf), kao i Milun Delić i Sreten Damnjanović koji su dobili nagradu za životno delo.

Sportindex.rs