SAJAM SPORTA: Jasnić i Udovičić ugostili čelnike EUSA (FOTO)

jasnic udovicic rocekPredsednik Uuniverzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić ugostio je na Sajmu sporta goste iz Poljske i Slovenije, predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije, a sve povodom Evropskih univerzitetskih igara koje će se održati u Beogradu 2020. godine.
Goste iz inostranstva na Sajmu sporta primio je i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić sa svojim saradnicima. U skladu s tim održano je i predstavljanje pomenutih Evropskih univerzitetskih igara u prestonici Srbije.


FOTO: USSS

Na prezentaciji koja je izazvala veliko interesovanje, pored ministra Udovičića, govorili su još profesor dr Siniša Jasnić, načelnik u MOS dr Mirko Kantar i prorektor Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popovic. Kao što je Kurir već pisao, sada je i potvđeno da se ocekuje preko 7.000 učesnika iz Evrope na Igrama u Beogradu 2020. godine.


FOTO: USSS

– Bez pomoći države ovakve projekte nije moguće sprovesti. Hvala ministru Udovičiću, koji je od prvog dana naše kandidature uz nas. Imamo viziju, počeli smo da je sprovodimo i siguran sam da ćemo uz pomoć države, partnera Univerziteta u Beogradu, Sportskog saveza Srbije, volontera i mnogih drugih probiti mnoge rekorde, kada su Evropske univerzitetske igre u pitanju – istakao je predsednik UŠS Siniša Jasnić.
Predsednik EUSA Roček i generalni sekretar Pecovnik, mogli su se tokom Sajma i definitivno uveriti da je Srbija zemlja sporta.

kurir.rs

foto: Milan Rašić