Rukometašice FON-a odbranile titulu!

SPORTINDEKS.RS
SPORTINDEKS.RS
SPORTINDEKS.RS

Ženska ekipa Fakulteta organizacionih nauka odbranila je šampionsku titulu. U finalnoj utakmici ekipa FON-a pobedila je ekipu Fakulteta bezbednosti rezultatom 21:19 (12:7). Utakmica je bila dinamična,a FON-ovke koje su gubile na početku, uspele su zahvaljujući čvrstoj odbrani da stignu do pobede.  U pobedničkoj ekipi, najbolji strelac je bila Kolundžićeva sa šest golova, dok se u ekipi Fakulteta bezbednosti istakla Terzićeva sa devet golova.

Obe ekipe u meč ulaze vrlo motivisano . Od starta su počeli brzi napadi i čvrsta odbrana. Terzićeva postiže prvi gol za Bezbednost (1:0).  Na početku su bolju odbranu pokazale rukometašice Fakulteta bezbednosti. Pavlovićeva iy ekipe beybednosti  je dobila žuti karton usled grube igre, a Aleksićeva je bila precizna sa linije sedam metara i tako svojoj ekipi donela prvi gol (1:4). Ubrzo je Aleksićeva opet bila u prilici da šutira penal, što je iskoristila na najbolji način. Nakon izjednačenja od 5:5, FON pojačava odbranu i uspeva da ukrade loptu i krene u napad. Simićeva stiže do gola za prednost od 6:5. Nastavljaju igračice FON-a da igraju čvrstu odbranu te Bezbednost teže dolazi do gola.Sa druge strane, golman bezbednosti Marija Pavlović  odlično čuva mrežu bezbednosti. Brzo je u napad krenula Kolundžićeva koja je solo akcijom postigla odličan gol za vođstvo svoje ekipe od 7:5.

13289052_10206249014971816_889315800_nKako je FON preokrenuo rezultat, Bezbednost traži tajm-aut. Video se pad igre Bezbednosti koji su devojke sa FON-a odlično koristile. Nikolićeva je sa krila postigla gol za 8:5. Aleksićeva je isključena na dva minuta, nakon čega je dosuđen sedmerac za Bezbednost, precizna je bila Terzićeva. Pet minuta pre kraja utakmice ekipa iz Jove Ilića traži tajm-aut. Posle pauze ekipa FON-a se vraća razigrana. Gol je postigla Nikolićeva.  Krajem prvog poluvremena, usledio je tehnički tajm-aut zbog povrede Mihajlovićeve. FON-ovke ne dozvoljavaju protivničkoj ekipi da se približi na sedam metara, te Bezbednost ne uspeva dugo da postigne gol. Poluvreme je golom za FON uzvratila Nikolićeva za (12:7).

FON10206249019491929_261097499_n

Prvi gol na startu drugog poluvremena postiže Simićeva za FON. Na drugoj strani Terzićeva je propustila priliku da promeni rezultat. Prednost svoje ekipe na 14:7 povećava Kolundžićeva.  Ritam u ekipu  posle sjajnog skoga vraća Terzićeva (14:10). Nivo igre FON-a ne opada. Ipak, Bezbednost se od 25. minuta vraća u igru. Cakićeva postiže 11. gol za ekipu Bezbednosti. Mnogo bolju igra Bezbednosti videli smo u drugom poluvremenu, što je uticalo i na rezultat. Na obe strane videla se čvrsta odbrana. Nakon neizvesnog napada, pored dobre odbrane Bezbednosti i sa igračicom manje, Aleksićeva uspeva da se probije i postigne gol.  Simićeva je u 31. minutu kažnjena sa četiri minuta isključenja. Bezbednost sa igračem više ipak teže dolazi do gola, ali su Terzićeva i Kovačevićeva uspevale da zatresu mrežu FON-a (17:19). Posle neuspešnog napada FON-a, usledio je odličan kontra napad golom je završila Bogojevićeva.

13289050_10206249056812862_2094587836_n

 

Tajm-aut je šest minuta pre kraja tražila ekipa FON-a.  Posle pauze FON-ovke gube loptu, ali ni bezbednost nije uspela da stigne do izjednačenja. Usledila je vrlo neizvesna završnica.  Aleksićeva je krenula u kontru, ali je u nameri da postigne gol sprečila golman Pavlovićeva. Sa druge strane, Markovićeva postiže 19. gol za Bezbednost. Iako sa igračem manje, FON uspeva da sačuva prednost. Golom Kolunžićeve, ekipa FON rezultatom 21:19 odnosti pobedu i osvaja zlatnu medalju.

– See more at: http://sportindeks.rs/rukometasice-fon-a-odbranile-titulu/#sthash.FRfCMBth.dpuf