RUKL: Beograd se igrao sa Splitom

Drugog takmičarskog dana regionalne univerzitetske lige u košarci, u Rijeci su se sastali Univerzitet Beograda i Sveučilište u Splitu, a Beograđani su ubedljivo trijumfovali rezultatom 84:59 – (23:17 ; 25:14; 23:15 ; 13:13).

Split je, kao i juče, bio značajno oslabljen, sa samo sedam igrača i bez trenera. Odlična ekipa Univerziteta Beograda je to znala da iskoristi i da zabeleži još jednu pobedu u regionalnoj ligi.

Beograđani su odlično otvorili utakmicu, dobrom odbranom i serijom 8-0 nagovestili Splićanima da nemaju šta da traže ovoga puta. Split uspeva da se vrati, ali samo za trenutak, jer Milić pogađa trojku i vodi Beograd na plus 10 – 20:10. Mini serija Splita od 5-0 primorava trenera Beograda Predraga Stojančeva da zatraži taj aut. Prva četvrtina završena je rezultatom 23:17 u korist Univerziteta Beograda.

Na početku drugog dela Barać pogađa trojku, a u sledećem napadu zakucava pa Beograd odlazi na 11 poena viška. Splićani traže tajm aut i odmah nakon toga prave seriju 5-0. Usledila je serija promašaja na obe strane. Bek Splita mnogo šutira ali ga šut ne služi kao prethodnog dana protiv Novog Sada kada je ubacio pet trojki. Beograđani se vraćaju u ritam i odlaze na poluvreme sa 17 poena prednosti – 48:31.

Treća deonica počinje igrom koš za koš, ali Splićani ubrzo ulaze u problem sa ličnim greškama zbog „kratke klupe“ pa Beograđani počinju da igraju sve rasterećenije. Ubrzo stiču više od 20 poena prednosti i ovaj period završavaju rezultatom 71:46.

Igrači splitskog Univerziteta ulaze u poslednju četvrtinu vidno premoreni, slabo se kreću, ali ipak igraju koš za koš sa Beograđanima koji se opuštaju i počinju sa atraktivnim potezima. Splićani to koriste i prave seriju 7-0.Na samom kraju atraktivno zakucavanje Baraća diže na noge malobrojnu publiku, a utakmica se završava rezultatom 84:59 za Univerzitet Beograda.

Najefikasniji u redovima Beograđana bio je Nemanja Todorović sa 14, dok je jedini raspoložen igrač Splita bio Bože Radoš koji je ubacio 22 poena.

„Prvo poluvreme nije bilo toliko loše jer smo doekle imali snage i mogli smo konkurirati, međutim posle je ta snaga opala i Beograd ne napravio veliku razliku“, kaže kapiten Splita Martin Vuko.

„Dobra igra do samog početka. Došli smo da pobedimo naravno, i da budemo prvi pred final four. Igrali smo timski i to nam se isplatilo“, kaže krilni centar Beograda Nemanja Todorović.

Split: Markoč ,Macan 6, Palavra , Vuko 15, Bilić 3, Milardović 3, Radoš 22

Beograd: Stojić 2, Riboškić 6, Bulatović 11, Milić 11, Drdar 11,Barać N. 11, Ilijić 10, Barać B. 8, Maljković, Todorović 14.

Redacija: SportIndeks