PROMOVISANE EVROPSKE IGRE 2020. U BEOGRADU: Na programu 25 sportova, predstavljen i Nacionalni centar

Univerzitetski sportski savez Srbije na svom štandu na Sajmu Sporta predstavio Evropske univerzitetske igre koje će se održati u Beogradu 2020. Uz delegaciju EUSA (Evropske univerzitetske sportske asocijacije), predsednika Adama Ročeka i Matjaža Pečovnika, generalnog sekretara EUSA, ispred srpskog saveza govorio je predsednik Siniša Jasnić, te Ivanka Popović, prorektorka Univerziteta u Beogradu. Prezentaciju je otvorio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije

 – Biće 25 sportova na programu Igara od toga tri sporta za studente sa hendikepom ili parasportiste. Studenti će biti smešteni u Studentskom gradu na Novom Beogradu. Očekujemo oko 7.000 sportista. U ovom momentu je povećan broj zahteva od međunardnih sportskih federacija koje žele da njihovi sportisti se nađu na programu igara. Pri svemu tome, nude konkretne oblike i pomoći, što nama u ovom momentu sigurno prija. Ipak, zajedno sa MOS moramo da definišemo sportove u skladu sa našim prioritetima. Sve to će biti definisano i potvrđeno na sednici Izvršnog komiteta EUSA od 7. do 9. marta u Parizu 2018. godine. Takođe, predstavićemo baš danas izgled budućeg Nacionalnog centra na Bežanijskoj kosi – rekao je Siniša Jasnić.

Profesorka doktorka Ivanka Popović, prorektorka Univerziteta u Beogradu, govorila je o razvoju i planovima sporta na Univerzitetu. Matjaž Pečovnik predstavio je EUSU kroz programe, kroz brojne sportove, koncept igara, sportova na Evropskom kontinentu pošto je EUSA jedina priznata od Evropske unije kao vodeća organizacija za razvoj sporta u Evropi…

Adam Roček, predsednik EUSA, istakao je:

– Ono što me raduje je sve što su do sada uradili Beograd i Univerzitetski sportski savez Srbije. Zaista deluje impresivno, imajući u vidu sportsko smeštajne kapacitete profesionalizam ljudi koji rade i ogromnu podršku koji u projektu pružaju i Vlada Republike Srbije kroz Ministarstvo omladine i sporta. Veliko hvala ministru Udovičiću na posvećenosti i podršci ovih igara i značaju na koje on ukazuje.

Tojota zvanični prevoznik

Važan dan za USSS i same Evropske igre u srspkoj prestonici. Predstavnica Tojote Aleksandra Radivojević, direktor markentina i Siniša Jasnić, prvi čovek USSSozvaničili su saradnju sa ovom prestižnom automobilskom kompanijom.  Tojota će da bude zvanično vozilo i partner u transportu na Evropskim univerzitetskim igrama 2020. godine.

Zurnal.rs

FOTO: M.Rašić