PRIJEM MINISTRA UDOVIČIĆA ZA OSVAJAČE MEDALJA NA EVROPSKIM UNIVERZITETSKIM IGRAMA

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić organizovao je prijem za osvajače medalja na trećim Evropskim univerzitetskim igrama koje su od 11. do 26. jula održane u Zagrebu i Rijeci.
On je istakao da su ova odličja pokazatelj toga koliko je univerzitetski sport u Srbiji napredovao i koliki su naši sportisti napravili iskorak, imajući u vidu da smo na prošlim igrama osvojili samo tri, a sada 26 medalja.
– Vi kroz rezultate predstavljate našu sportsku elitu, ali ono što je mnogo važnije, predstavljate intelektualnu snagu i budućnost Srbije i zbog toga mi je neizmerno zadovoljstvo što ste ovde, u vašoj kući – poručio je Vanja Udovičić.
On je dodao i da su svi osvajači medalja najveći podstrek i poruka za sve sportiste da moraju da se usavršavaju i da brinu o svojoj budućnosti.
Odbojkašice Srbije su na Evropskim univerzitetskim igrama osvojile bronzu. Ona je Udovičiću poklonila jednu medalju u ime svih učesnika.
– U ime svih studenata se zahvaljujem ministru i profesoru Jasniću, koji su bili uz nas i bodrili nas i podržavali – poručila je Sara Sakradžija.