Prijem za delegaciju USSS

photo Milan Rasic  10510
Vanja Udovičić i Siniča Jasnić
photo Milan Rasic  10515
deo delegacije USSS

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije i ministar Vanja Udovičić ugostili su delegaciju Univerzutetskog sportskog saveza Srbije , sportiste, trenere i rukovodstvo koje će predstavljati Srbiju na letnjoj Univerzijadi u Gvangžuu. Podestimo da su prvi predstavnici Srbije stigli u Koreju, tamo su već košarkaši i plivači, kao i prvi deo delegacije iz USSS, put Dalekog istoka polako se spremaju, rukometaši u obe konkurencije, vaterpolisti su već na pola puta (trenutno su u turskoj), vaterpolistkinje, džudisti, atletičari, tekvondositi, badmintonci.

Na prijemu u Ministarstvu prisutnima su se obratili Vanja Udovičić- ministar u Ministarstvu omladine i sporta i predsednik USSS Siniša Jasnič.
Želim da u ime svih sportista zahvalim na podršci koju ste nam pružili. Nadam se da smo sve pripreme za nastup na Univerzijadi obavili na najbolji način jer ne želimo da na Univerzijadi budemo samo učesnici. Geslo „važno je učestvovati” odavno pripada prošlosti. Naš plan je da osvojimo pet medalja. To su naša očekivanja s obzirom na važnost Univerzijade i njenog kvaliteta, a svaka nova medalja bi povećala taj uspeh. Istovremeno trudićemo se da i na svim drugim planovima tokom boravka u Koreji dostojno predstavljamo Srbiju i nadamo se da ćemo po povratku moći da se pohvalimo rezultatima -rekao je Siniša Jasnić.

Srpski sportisti nikada uspešniji

Lep je trenutak kada veliku delegaciju šaljemo na veliko takmičenje kao što su Univerztetske igre. Prethodno, želim da kažem da smo jako ponosni na sve sportske rezultate u ovom mesecu, jer kao država nismo nikada imali toliko uspeha u jednom mesecu, pa se možemo pohvaliti rezulatima koje ni jedna Vlada imala. S pomosom možemo da kažemo da smo zemlja evropskih šampionki u košarci, što ni stara Jugoslavija nije uspela, a meni je posebnod rago što sam kao ministar imao priliku da navijam za ekipu koja je u finalusvetskog fudbalskog prvenstva pobdila Brazil. Ostvaren je i veli uspeh na Evropskim igrama osvajanjem 12 medalja u olimpijskim sportovimaa leto je tek počelo. Zbog svega toga i očekivanja od naših studenata sportista na Univezijadi su velika. Očekivanja cele Srbije su velika i onda je još teže ostvariti uspeh, ali naš tim ima 96 sportista. To nije mali broj, već verovatno jedan od rekordnih i moram da vam kažem da očekijem veliki broj medalja, ali nisu samo medalje važne. Naši studenti imaju priliku da steknu nove prijatelje i nova znanja i to je nešto što im ostaje kada prestanu da se bave sportom.
Želim da zahvalim Univerzitetskom sportskom savezu koji je pripremio svet da studenti sportisti odu na ne tako kratak put u Koreju u teškim ekonomskim uslovima problemima u kojima se naša država nalazi. Nije lako obezbediti sredstva za put i sve pripreme. Time smo još jednom pokazali kako brinemo o sportistima koji predstavljaju Srbiju na Univerzijadi.