Preokret pravnica za finale

SPORTINDEKS.RS

odbojka studentiOdbojkašice Pravnog fakulteta ostvarile su pobedu nakon preokreta u polufinalu Kupa protiv Saobraćajnog rezultatom 2:1, po setovima (21:25, 25:22, 17:15) i plasirale se u u finale. Meč je obeležila neizvesna borba u sva tri seta. Na kraju su pravnice uz malo sreće zakazale finalni duel sa ekipom Fakulteta organizacionih nauka.

Pravni fakultet je na znatno bolji način otvorio utakmicu. Sigurnim prijemom i organizovanim napadima preko srednjaka uspeo je da stekne prednost od 4:0. Pri tom rezultatu, saobraćajke su bile prinuđene da pozovu tajm-aut. Od tog trenutka su zaigrale znatno bolje, konsolidovale su prijem i raznovrsnom igrom u napadu uspele da se vrate u meč. Nakon što su anulirale prednost protivnica (5:5) utakmica se igrala poen za poenom. Prvu osetniju prednost neka ekipa je stekla tek pri kraju seta, kada je Saobraćajni poveo sa 19:17. Međutim ekipa Pravnog u naredna dva napada poravnava rezultat na 19:19. Međutim od tog trenutka Saobraćajni pravi seriju 5:1, i dolazi do prve set lopte. Nju koristi primač Popovićeva koja sjajnom paralelom dovodi svoju ekipu u prednost od 1:0 u setovima (25:21).

I drugi set počinje gotovo identično kao prvi. Sa nekoliko dobrih napada Pravni dolazi u vođstvo od 3:1 a zatim i 4:2. Međutim, od tog trenutka Saobraćajni se ponovo budi i serijom 6:1, dolazi u prednost (8:5). Tada je viđena još jedna serija poena, ovoga puta odbojkašica Pravnog, koje su ponovo preuzele vođstvo 12:11. Pri rezultatu 14:13 za pravnice, Saobraćajni je pozvao tajm-aut. Posle kraćeg odmora, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Najpre je Saobraćajni poveo sa 18:17 da bi Pravni sa dva vezana poena vratio prednost u svoju korist 19:18, tada pravnice prave mini seriju 3:0 i približavaju se osvajanju drugog seta. Rezultat je bio 22:19, kada su saobraćajke pozvale novi tajm-aut. I posle toga pravnice su nastavile u istom ritmu pa su ubrzo stigle i do prve set lopte 24:20. U naredna dva napada Saobraćajni uspeva da smanji prednost na 24:22 kada Pravni poziva još jedan tajm aut, posle čega napadom preko primača Ivanovićeve dolazi do izjednačenja u setovima 1:1 (25:22).

I treći set je Pravni bolje otvorio i ubzro poveo sa 3:1, međutim poenima Sandre Popović Saobraćajni uspeva da preokrene na 5:3 i od tog trenutka održava steknutu prednost sve dok trenutka kada odbojkašica Pravnog Milica Vujović as servisom poravnava rezultat na 10:10. U novo vođstvo pravnice su stigli nakon smeča Ivanovićeve, 14:13 i obezbedile prvu meč loptu. Međutim, saobraćajke tada izjednačuju na 14:14 a zatim I 15:15. Tada Pravni sa dva vezana poena na razliku osvaja drugi set 17:15 i ostvaruje plasman u finale Odbojkaškog kupa.

“Igralo se poen za poenom, bio je jako tesan meč. Uspele smo da preokrenemo I ostvarimo pobedu. U finalu nas čeka FON koji ima dobru ekipu. Očekuje nas težak meč”, rekla je odbojkašica Pravnog fakulteta Milica Vujović.

SPORTINDEKS.RS