POSETA KAO DODATNA ENERGIJA: Predsednik USSS Siniša Jasnić posle prijema kod ambasadora Srbije u Lisabonu

FOTO Milan Rašić

Delegacija Univerzitetskog sportskog saveza Srbije imala je tu čast da bude gost Njegove Ekselencije profesora dr Olivera Antića u Lisabonu. Ambasador Srbije u Portugaliji je u neformalnoj atmosferi učinio da se srpski predstavnici, na Pirinejskom poluostrvu, osete kao u svojoj domovini.

-Imali smo veliku čast da posetimo ambasadora, prijem nije bio samo protokolarne prirode, već je suštinski važan, jer smo Ekselenciju upoznali sa našim radom i pozvali ga da bude naš gost na zatvaranju Igara, gde će naša delegacija preuzeti zastavu od strane EUSE i kolega iz Koimbre. Jako je dobro da naš diplomatski kor ima uvida u ono što rade naši sportisti i sportski funkcioneri – kaže Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Srbija je u dosadašnjem delu Igara ostvarila izuzetan uspeh, osvojivši tri medalje. Najbolje su se pokazale srebrne odbojkašice Beogradskog univerziteta, a bronzu su odnele kući beogradske rukometašice i odbojkaši Univerziteta u Nišu.

-Od četiri timska sporta u prvom delu takmičenja uspeli smo da uzmemo tri medalje, što je izuzetan uspeh. Ukoliko uspemo da osvojimo još jednu medalju, mogu da kažem da ćemo ispuniti plan. Očekujemo dobre rezultate od košarkaša i futsalera.

Utisak koji preovladava je da četvrti po veličini grad u Portugaliji i centar univerzitetskog života u ovoj državi nije dorastao organizaciji Igara.

-Koimbra je mali grad, njihovi smeštajni kapaciteti su vrlo mali. Neki takmičari su smešteni u hotelu, neki u studentskim domovima, nije korektno zbog takmičara ponuditi im različite uslove za boravak tokom Igara.

BEOGRAD ĆE PODIĆI STANDARDE

Glavni grad Srbije će za dve godine biti domaćin Evropskih univerzitetskih igara, a 28. jula predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Beograd će preuzeti zastavu koja simbolizuje Igre.

-Najvažnije je da državni organi reaguju na vreme, da rokove koje smo dale ispoštuju. Beograd i Srbija su spremni za ovo takmičenje, imamo izuzetnu sportsku infrastrukturu, imamo mnogo takmičenja iza sebe. Takođe, imamo veliki broj volontera sa nekoliko univerziteta. Siguran sam da će Beograd biti odličan domaćin i da će Igre nadmašiti sve dosadašnje i ubeđen sam da naredni domaćini neće moći da priđu Beogradu po organizaciji – zaključio je Jasnić.