Poljoprivrednice izgubile od Izraelki

kosarkasice poljoprivredniKošarkašice Poljoprivrednog fakulteta odigrale su prijateljsku utakmicu protiv Izraelske U18 reprezentacije i zabeležile ubedljiv poraz 48:64 (11:18, 11:13, 10:13, 16:18). U okviru reprezentativnih priprema u Srbiji, Izraelke su najpre savladale ekipu Partizana, da bi potom bile uspešnije i od poljoprivrednica.

Ekipa Poljoprivrednog fakulteta  dobro se držala u prve dve deonice i pokazala da se može nositi sa iskusnijim protivnicama. Ipak, reprezentativke Izraela su ofanzivnom igrom u trećem periodu  uspele da dođu do deset poena razlike, a nakon toga je njihova prednost sve više rasla. Čvrstom odbranom uspele su da zaustave napade svojih protivnica, pa su poljoprivrednice morale da se oslone na svog kapitena Milicu Inđić, koja je u ovom duelu upisala 14 poena. Sredinom poslednjeg kvartala košarkašice iz Izraela bile su i na 22 poena “viška”, ali su do kraja utakmice njihove protivnice uspele da smanje zaostatak na 16 poena (48:64).

15820651_1342870132421543_1935386685_o

Trener Poljoprivrednog fakulteta, Pavle Antić, istakao je značaj ove utakmice za njegovu ekipu: “Dobili smo poziv da igramo protiv ekipe Izraela, trebao im je dostojan protivnik. Moje devojke su se odazvale u dobrom broju, s obzirom na to da ih je došlo deset i dobro su odigrale ovu utakmicu. Hteo bih samo da se zahvalim ljudima koji su nas pozvali da odigramo ovaj meč, jer nama znači svaki vid okupljanja, s obzirom na to da nemamo mogućnost treniranja, tako da smatram da smo dobro iskoristili ovu utakmicu da još malo popunimo redove i stvorimo još bolju hemiju”, rekao je Antić.

Tekst i foto: Sportindeks.rs