POČINJU PRIPREME ZA KOIMBRU: Vladimir Vuletić ponovo izabran za selektora Univerzitetske selekcije

FOTO: Milan Rašić

Univerzitetski Sportski Savez Srbije, kao krovna nacionalna organizacija Srbije, započela je opsežne pripreme za ovogodišnju najveću sportsku manifestaciju studentskog sporta na Evropskim univerzitetskim igrama u Portugalskom gradu Koimbri. Kao prošlogodišnji šampionu Srbije, Univerzitetska selekcija Univerziteta u Beogradu je stekla pravo direktnog plasmana na ovogodišnje igre.

Za selektora reprezentacije ponovo je imenovan profesor dr Vladimir Vuletić, profesor pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i podpredsednik FK Partizan, koji je univerzitetsku selekciju selektirao i 2016. godine kada je osvojeno 7. mesto na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagreb/Rjeka i 2017. godine, kada je ova selekcija postala državni univerzitetski prvak.

profesor Vuletic

Na predlog selektora Vuletića, za prvog trenera i šefa stručnog štaba imenovan je Predrag Rajić, trener višestrukog šampiona Srbije KMF Ekonomac.

Rajić je kao igrač osam puta bio prvak Srbije, najbolji strelac Evropskog prvenstva u Portugalu 2007. godine i najbolji strelac Lige šampiona 2005 i 2006.

Kao trener osvojio je šampionsku titulu i naslov prvaka Kupa u Azarbejdžanu.

Na širem spisku selektora Vuletića i trenera Rajića našlo se 29 igrača od kojih će u narednom periodu biti izabrano njih 14 koji će braniti boje Srbije u Portugalu jula mesecva ove godine.

usss.org.rs

trener Rajic