OVACIJE ZA UDOVIČIĆA: U Studentskom gradu predstavljene Evropske univerzitetske igre 2020. (FOTO)

Dvorana “Dom kulture Studentski grad” bila je mala da ugosti sve zainteresovane studente Univerziteta u Beogradu, koji su došli kako bi videli promotivni spot Univerzitetskih evropskih igara 2020.
Ujedno i da vide projekciju budućeg Univerzitetskog sportskog centra na Bežanijskoj kosi.Centralni govornik bio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je u izuzetno prijateljskoj atmosferi, stigao i da odgovara na pitanja studenata.Prisutnima su se obratili i pomoćnik ministra prosvete  profesor dr Vesna Mandić, prorektor dr Ivanka Popović i predsednik USSS profesor Siniša Jasnić.- Da nije bilo velike podrške ministra Udovičića i Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda, Univerziteta u Beogradu i Sportskog saveza Srbije, teško je da bi uspeli da pobedimo finski Tampere i dobijemo organizaciju velikih igara 2020. Uspeli smo u tome i jedan od najvažnijih ciljeva jeste da studenti dobiju svoj Sportski centar, koji će svi studenti, da li bili sportisti ili rekreativci moći da koriste – istakao je Siniša Jasnić.

Ministar Vanja Udovičić dugo je pričao i odgovarao na pitanja studenata. Prenosimo deo njegovih izjava, koje su izazvale ovacije i aplauze u sali Doma kulture “Studentski grad”.

– Ove igre neće moći da prođu bez vas. Ovo su vaše igre. I sigurno ćete vi biti uključeni u organizaciju i u samo dešavanje. Te igre su Olimpijada u malom, evropska Olimpijada u malom, koja će se odigrati u Beogradu za tri godine.Jedan od ciljeva koji su postavljeni jeste i broj sportova, koji će biti na programu EUG 2020. Na poslednjim igrama, koje su održane u Hrvatskoj prošle godine, 23 sportova je bilo na programu. Cilj je da u našem glavnom gradu na programu bude najmanje 25.

foto Milan Rasic 20328

foto Milan Rasic 20330

foto Milan Rasic 20331

foto Milan Rasic 20333

foto Milan Rasic 20337

foto Milan Rasic 20335

foto Milan Rasic 20338

About The Author