LETONCIMA BRONZA: Košarkaši bez medalje

Univerzitetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na Univerzijadi u Kineskom Tajpeju pošto je od nje bila bolja reprezentacija Letonije rezultatom 81:74 (14:20, 12:15, 25:13, 30:26). Letonce su do bronze vodili Plavnieks i Jaunzems sa po 19 poena, a u reprezentaciji Srbije su se istakli Nenadić sa 21 i Djoković sa 17 poena. Srbija i Litvanija su odigrale već jednu utakmicu na ovom prvenstvu, u kojoj su studenti Srbije slavili 90:87 posle preokreta.

Srbija je bolje otvorila meč, dosta bolje šutirala i skakala, te je na kraju prve četvrtine vodila 20:14. Druga deonica bila je nešto neefikasnija, ali je Srbija zadržala nivo igre i uvećala prednost na plus devet na poluvremenu (26:35).
Drugo poluvreme proteklo je u boljoj igri Letonaca. U trećoj četvrtini, Letonija je dosta popravila šut iz igre (8/15), a slobodna bacanja je izvodila skoro bez greške (7/8) pa je pred poslednji deo igre ušla sa prednošću od tri poena (51:48). Srbija je na ovom prvenstvu bila ta reprezentacija koja je igrala dobru završnicu i čak nadoknađivala i veće deficite u poslednjoj četvrtini, ali to nije bio slučaj u ovoj utakmici. Letonce je dobro služio šut za tri poena, a ruka im nije zadrhtala ni na liniji za slobodna bacanja, pa su tako i poslednju četvrtinu završili u plusu za na kraju konačnih – Letonija 81 Srbija 74.
Za zlato i titulu najbolje univerzitetske reprezentacije, boriće se ekipe Sjedinjenih Američkih Država i Litvanije od 14:00 časova.

Sportindeks.rs