Košarkašice Beograda na EUI!

SPORTINDEKS.RS
SPORTINDEKS.RS
SPORTINDEKS.RS

Košarkašice Univerzitetskog sportskog saveza Beograda savladale su u finalu Međuuniverzitetske lige ekipu Univerzitetskog sportskog saveza Niša rezultatom 62:56 (14:16, 16:17, 15:15, 17:8) i tako se plasirale na Evropske univerzitetske igre, koje nas očekuju u julu u Zagrebu i Rijeci.

Nakon početnog ispitivanja snaga i dva minuta bez poena, prvi koš postižu košarkašice USS Niš, precizna je bila Jeremićeva sa linije 6,75. Izjednačenje Beograđankama donela je kapitenka Inđićeva. Nakon toga ređali su se poeni na obe strane, ali su zahvaljujući ofanzivnijoj igri Beograđanke došle do prednosti, pa su njihove protivnice već pri rezultatu 5:7 zatražile tajm-aut. Po povratku na teren, nakon solo prodora i pogotka za dva poena Jeremićeve, košarkašice Niša dolaze do novog vođstva (13:12).  Do kraja četvrtine uspele su da održe prednost i na pauzu odu sa dva poena viška (16:14).

 

Druga deonica počinje ukradenom loptom Tocakovićeve, nakon čega je krenula u kontru  i poentirala za dva poena, uvećavši prednost USS Niš. čvrstom igrom u odbrani Nišlijke su uspevale da zaustave svoje protivnice, ali ne i Milicu Inđić koja je preko glave asistirala Spikićevoj, a ova pogodila za dva poena. Dobru partiju Inđićeva je potvrdila vezavši sedam poena u nastavku, čime je svoju ekipu dovela u vođstvo (27:22). Nakon tajm-auta, seriju Beograđanki prekinula je Stojanovićeva pogotkom sa distance. Rezultatska klackalica bila je prisutna tokom čitavog kvartala, ni jedna ni druga ekipa nisu uspevale da dođu do nešto osetnije prednosti. Pre odlaska na odmor rezultat je glasio 33:30 u korist košarkašica Niša.

 

Na početku trećeg perioda igre viđeni su poeni na obe strane, ali su Nišlijke konstantno održavale prednost. Trojkom Pešićeve dolaze do tada najveće prednosti od šest poena (40:34). Priliku da smanji zaostatak svoje ekipe imala je Brajkovićeva sa linije penala, ali je bila polovičnog uspeha. Nivo igre Beograđanki je znatno opao u ovoj deonici, prilike sa linije za slobodna bacanja nisu umele da iskoriste, pa su u prvih pet minuta postigle samo pet poena. Pri rezultatu 44:36 u korist košarkašica Niša, Beograđani su bili prinuđeni da zatraže tajm-aut. Samo dva minuta pre kraja kvartala, domaćin je imao deset poena prednosti, ali je ekipu Beograda u igru vratila Milica Inđić pogotkom sa linije 6,75. Uz zvuk sirene, Brajkovićeva pogađa za dva poena i smanjuje zaostatak gostiju na samo tri poena (48:45).

 

Nastavila je Brajkovićeva da pogađa i u nastavku, pa njenim poenima USSB prilazi na samo poen zaostatka. Sredinom deonice Marina Radović pogađa sa distance i donosi rezultatsko izjednacenje 50:50, nakon cega je usledio tajm-aut. Samo dva minuta pre kraja, poenima Inđićeve Beograđanke dolaze do vođstva, da bi usledili poeni Zivkovićeve i novo izjednačenje. Do nove promene rezultata, već u sledećem napadu, dovela je Maja Ljiljak pogotkom za tri poena i rezultat 55:52 za USSB. Ključne uloge na samom kraju preuzele su Radovićeva i Inđićeva iz ekipe Beograda, a pridružila im se i Maja Ljiljak koja je zabeležila nekoliko asistencija i vrlo važnu trojku za vođstvo od 60:53 samo 30 sekundi pre kraja utakmice. Rezultat na kraju glasio je 62:56

 

Kapiten USSB-a, Milica Inđić, bila je više nego zadovoljna ostvarenim uspehom.  “Bila je ovo jako teška utakmica od samog početka, drzale su inicijativu tri četvrtine, dok je nama trebalo malo vremena da se uigramo, iako smo trenirale pre ove utakmice. Bolje se poznaju, mi smo igrale zajedno pre ovoga samo u Novom Sadu. Znale smo da će ovo biti teška utakmica i zbog sudija. Srećne smo dosta smo trenirale i baš smo zelele da odemo u Zagreb. Cestitam protivnicama na fer i korektnoj igri, kao i mojim saigračicama”, dodala je Inđićeva.

 

Kapiten ekipe iz Niša, Stojanovićeva iznela je svoje utiske nakon meča.  “Imale smo prednost od deset poena u trećoj cetvrtini, medjutim nismo sekle njihove polukontre, dozvolile smo im par lakih poena i šuteva za trojku. Pale smo fizicki u poslednjoj četvrtini sto je uslovilo da one steknu prednost, dok mi nismo realizovale dva-tri zicera i završilo se tako kako se završilo” izjavila je Stojanovićeva.

SPORTINDEKS.RS