Košarkaši već u Aziji

Univerzitetska košarkaške reprezentacija Srbije jedna je od perjanica srpske delegacija na Univerzijadi u Gvangžuu, mnogo puta do sada košarkaši su znali da nas obraduju medaljama sa najveće smotre studenata sportista, slične ambicijei očekivanja su i sada. Mnogi bivši i sadašnji asovi srpske košarke prošli su kroz ovu selekciju i imaju u svojim bogatim kolekcijama medalje i sa Univerzijade.
Koliko ozbiljno je Košarkaški svez Srbije pristupio ovom takmičenju govori podatak da su izabranici trenera Vanje Guše bili na pripremama desetak dana i da su već na azijskom kontinentu gde će na dva turnira u Kini odmeriti snage sa Australijom, Crnom Gorom i Kinom, nakon toga sele se u Gvangžu.

Kvalitetan turnir i teški rivali

jovan novak
Jovan Novak

Roster srpskog tima u Južnoj Koreji činiće: Stefan Pot (Asesoft, ROM), Jovan Novak (Mega Leks), Nikola Pešaković (Nea Kifisia, GRE), Ognjen Dobrić (FMP), Dušan Kutlešič (Metalac), Saša Avramović (Kumanovo, MKD), Petar Torlak (Arkadia, AUT), Aleksandar Marelja (Ostende, BEL), Nikola Jovanović (USA), Đorđe Drenovac (Igokea), Nemanja Todorović (Metalac) i Milan Milovanović (Balkan, BUL). Vanji Guši asistiraće Zoran Todorović i Filip Socek.
Rivali Srbiji na turniru u Koreji biće najpre Švajcarska a zatim redom slede dueli sa Turskom, Čileom, SAD i na kraju sa Brazilom. Prve dve selecije izboriće plasma u četvrtfimale i nastaviti borbu za medalje.