Izveštaj – četvrtak – 07. 08. 2014.

Jedno finale i utakmica za treće mesto bilans su današnjih polufinala na Univerzitetskim igrama u Roterdamu. Do finala došle su odbojkašice koje su kao što su najavljvale uspele da se revanširaju Lozani od koje su izgubile u grupi. Iako su izgubile prvi set 25:23 uspele su da se vrate u meč i da u naredna tri budu superiornije Beograd-Lozana 3:1 (23:25, 25:20, 25:18, 26:24). Mnogo bolji prijem sigurnija igra u napadu bili su ključ uspeha, na taj način osvojena je medalja, izboren je plasman u finale i ponovljen uspeh od pre dve godine iz Kordobe gde je osvojeno srebro. Najinteresnatnije je bilo u četvrtom setu koji su naše devojke dobile 26:24 nakon što su realizovale treću set loptu. Marija Jovanović sa 24 poena bila je najbolji poeter u beogradskom timu, dok su Ašćerić i Dinić osvojile po 13 poena. Ipak sve devojke u timu Ognjena Bulića zaslužuju pohvale za prikazanu partiju. U finalu Beograd za protivnika ima turski Baškešehir koji je u polufinalu bio uspešniji od Groningena, još jedna prilika za revanš pošto su Turkinje bile bolje u Kordobi u finalu.
Košarkaši su razočarali u polufinalu svog turnira, ubedljivo su poraženi od Univerziteta Fatih iz Istambula 72:786 (15:29 , 14:20 , 18:16 , 25:21 ). Samo 5 minuta trajao je otpor Nišlija, prvi deo završen je ubedljivim vođstvom od 29:15, Turci su bili ubedljivi u šutu za tri poena i pogotovo na centarskoj poziciji. U drugom delu činilo se da nakon tri vezane trojke našeg tima i serije od 12:0 kada je uhvaćen priključak da studenti iz Niša mogi i više, ipak misu realizovali četiri napada za vođstvo i to je kažnjeno serijom od 18:0. Čak sedam minuta bili su bez poena igrači Marka Cvetkovića a na kraju je to materijalizovano prednošću od 20 poena za Fatih. U bledoj partiji načeg tima raspoloženiji od ostalih bili su Mladen Vitković sa 19 i Petar Despotović sa 10 poena. U utakmici za bronzanu medalju u Roterdamu Niš će igrati protiv Univerziteta iz Splita.
Odbojkaši su borbi za plasma od 5. do 8. Mesta bili ubedlji protiv poljskog tima iz Varšave, bilo 3:0 (25:15, 25:18, 25:19), do pobede Beograđani su došli za nešto više od sat vremena. Tokom sva tri seta naši momci su bili boji u svim elementima igre tako da će se u petak boriti za peto mesto na turniru, opet će za rivala imati ekipu iz Poljske Rešoviju. Kao i utakmici protiv Tuluza najbolji akter u našem timu bio je Nikola Munćan, njemu uz rame bio je Dušan Stoisavljević.
Košarkašice su i u drugom meču nakon eliminacije iz borbe za medalje bile veoma ubedljive, savladan je Porto 102:49 (23:15, 20:14, 32:15, 28:4). Potpuna dominacija devojaka iz Beograda krunisana je pobedom od preko 50 poena razlike, ipak to je nedovoljna uteha za slab plasma koji će uslediti nakon poslednjeg meča u Roterdamu koji naše devojke igraju protiv Univerziteta iz Budimpešte. Sve devojke danas su se upisale u listu strelaca a najefikasnije su bile Maja Ljiljak sa 20 i Latinka Dušanić sa 18 poena.