Futsalerke USSB-a na Evropskoj Univerzijadi

SPORTINDEKS.RS
SPORTINDEKS.RS
SPORTINDEKS.RS

Futsalerke Univerzitetskog sportskog saveza Beograda obezbedile su učešće na Evropskoj Univerzijadi u Zagrebu i Rijeci, pobedom u finalu međuunuverzitetskog takmičenja nad ekipom Univerzitetskog sportskog saveza Niš rezultatom 2:1 (1:0). Beograđanke su iskoristile domaći teren i dobrom odbranom, koju je predvodila Jelićeva, došle do istorijskog rezultata.

Tim Beograd je bolje otvorio ovo finale. Već u prvim minutima Čanovićeva je snažno tukla ali USSB nije došao do ranog vođstva. U uvodnim minutima Beograđanke su pokazale kvalitetnu igru. Krasili su ih organizovani napadi i siguran golman. Uzvratile su i devojke iz Niša i na momenat prekinule dominantnu igru domaćina. Savićeva je bila veoma požrtvovana u odbrani, a uputila je i snažan šut ka golu USSB-a, međutim i dalje je bilo 0:0. Uspele su gostujuće igračice da igrački uhvate priključak sa futsalerkama iz Beograda i uspele da im pariraju.

13247750_269026860114859_6402394650901637575_oPokušala je Izgarevićeva s centra da ugrozi odličnog golmana Niške ekipe, ali je njen šut završio pored stative. A na golu Beogradskog Univerziteta nastavila je da briljira sjajna Jelićeva, i par puta sačuvala svoju mrežu sigurnog gola. Krajem prvog poluvremena tim Beograda je došao do gola, nakon duplog pasa Trišićeve i Drezge. Odlično je prošla po desnoj strani Trišićeva, golman protivničke ekipe je čuvao bliži ugao, ali je Trišićeva nesebično proigrala usamljenu Drezgu u sredini, a ona pogodila prazan gol. Do isteka prvih 20 minuta, domaće igračice su imale još nekoliko dobrih prilika, ali je rezultat ostao 1:0.

Početak drugog dela bilo je gotovo identičan početku meča. Domaća ekipa je ređala šanse, ali je čvrsta odbrana protivničke ekipe bila na visokom nivou. Igračica USS Niš Jelena Stanković predstavljala je najveći problem sigurne odbrane Beograda, ali su je Drezga i Jelićeva nekoliko puta odlično sačuvale. I Trišićeva je uputila snažan i veoma efektan šut ali je završio na okviru gola gostujućeg tima. Zatim je i Maja Stanković šutirala ali pravo u Jelićevu, a nakon tog napada usledila je bolja igra Niša. Nedugo zatim, Niški Univerzitet je došao do izjednačujućeg pogotka, kada je Stevanovićeva matirala Jelićevu, 1:1. Već u sledećem napadu, tim Beograda je došao do novog vođstva, Tešićeva je prekinula slavlje gostujuće ekipe i odličnim šutom došla do gola za 2:1.

13268579_269027106781501_2660272429912299288_oU nastavku su oba tima krenula veoma ofanzivno i napadali pre svega u serijama. Gostujuću ekipu su predvodile Stevanovićeva i Jelena Stanković, ali je na gol liniji Jelićeva bila bez greške. Pokušala je Izgarevićeva da uveća rezultat nakon asistencije Simićeve, šutirala je glavom ali pored okvira gola. Poslednju šansu na utakmici imala je ekipa Univerziteta iz Niša, preko tandema Stanković, šutirala je Jelena pa Maja, ali je zatim Jelićeva još jednom odbranom stavila tačku na ovaj meč. Krajnji rezultat bio je 2:1.

Nakon finala, kapiten USS Niš Jelena Stanković, istakla je da je veoma zadovoljna prikazanim u ovom takmičenju.

“Finale je bilo veoma uzbudljivo i neizvesno do samog kraja. Uspele smo da izjednačimo, ali smo ubrzo, našom greškom primile gol. Krenule smo ofanzivnije ali bez uspeha. Ovo je prvo godina da se organizuje ovo takmičenje i zahvalna sam zbog toga, nadam se da će to zaživeti”, rekla je Stankovićeva.

Golman Beogradskog Univerziteta, Tamara Jelić, čestitala je protivnicama na odličnoj igri.

“Odbrana je ključni deo svake igre, lakše je postignuti gol, zbog pritiska. Svaka čast mojoj ekipi što sjajno igra odbranu, takođe i napad. Želim nam sve najbolje ako igramo u Zagrebu”, rekla je Jelićeva.

SPORTINDEKS.RS