F4 u Podgorici

Kao što smo i najavili, Split je odustao od organizacije završnog turnira regionalne univerzitetske lige u košarci. Umesto u Splitu, final four igraće se u Podgorici.

Juče je završen ligaški deo regionalne lige u košarci za studente na kome su ekipe iz Beograda i Novog Sada bile bolje od kolega iz Splita i Rijeke. Na završni turnir plasirali su se univerziteti iz Beograda, Novog Sada, Rijeke i Podgorice. Pošto splitski univerzitet nije uspeo da se kvalifikuje za final four, došlo je do odustajanja oko organizacije. Podgoričani su preuzeli odgovornost i sredinom maja ugostiće preostala tri učesnika završnice. U polufinalu sastaju se ekipe Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Podgorici, dok će drugi par činiti Univerzitet u Novom Sadu i Sveučilište u Rijeci.

Pored ovih utakmica, u Podgorici će biti održan i sastanak ministara sporta svih zemalja učesnica kao i ministar sporta Slovenije. Najviše će biti reči o proširenju ove lige, ali i od pokretanju regionalnih liga za studente i u ostalim sportovima.

Redakcija: sportindeks