EVROPSKE IGRE 2020 U BEOGRADU: Sastanak delegacija Univerzitetskog saveza i Ministarstva omladine i sporta Srbije (FOTO)

Beograd, godina 2020. i sam krem univerzitetskog sporta Starog kontinenta na jednom mestu.Tako bi u najkraćem glasila pozivnica za Evropske univerzitetske igre koje će se u srpskoj prestonici održati baš te 2020. godine.

Čini se da su dve godine daleko, ali čelnici Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, predsednik Siniša Jasnić sa pomoćnicima već predano rade na ovom velikom projektu. Ne samo za studentski sport, već za ovu sferu na globalnom nivou.

Dosta stvari je urađeno, plan i program davno napravljeni, a sve to na sastanku prezentovali su čelnici USSS delegaciji Ministarstva omladine i sporta Srbije, ministru Vanji Udovičiću, pomoćniku ministra Darku UdovičićuPredragu Peruničiću, državnom sekretaru za sport i Ivani Dukić, savetnici ministra za pravna pitanja…

Siniša Jasnić, prvi čovek Univerzitskog sportskog saveza Srbije preneo je o čemu je bilo reči:

– Dotakli smo se svih aspekata vezanih za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu 2020. godine, upoznali smo ministra Udovičića sa dosadašnjim aktivnostima, ujedno i pripremili intenzitet aktivnosti do kraja kalendarske godine. Stavili smo poseban akcenat na predstojeću inspekciju EUSA koja će da bude u Beogradu od 12. do 15. novembra kao i na našoj prezentaciji na Sajmu sporta od 24. do 26. novembra. Predočili smo ministru i saradnicima konkretne aktivnosti i rokove koji su pred nama kao i personalna zaduženja vezana za realizaciju pojedinih segmenata igara. Takođe i sa dinamikom realizacije predviđenih tendera koji treba da se urade do kraja ove godine – potanko će Jasnić na početku razgovora.

Izneo je predsednik USSS i pojedinosti vezane za preduzeće EUG 2020. (Evropske Univerzitetske Igre):

– Upravo će predstavnici pomenutog preduzeća da budu na radionici od 12. do 16. decembra u Koimbri gde će sa organizatorima narednih igara da razgovaraju o pojedinim aspektima organizacije, problemima sa kojima se susreću u radu, prevazilaženju istih, kao i angažovanju volontera i pripremu za rektorsku konferenciju koja će da bude u sklopu Igara.

Sa druge strane i iz ministarstva stižu pojedinosti vezane za Evropske univerzitstke igre:

– Ministar nas je upoznao sa konkretnim aktivnostima koje Vlada Republike Srbije i Ministarstvo preduzimaju kako bi ove igre protekle u najboljem mogućem redu. Ujedno je i izneo određene zadatke koji moraju da budu realizovani u skladu sa planom i programom koji je usvojen – zaključio je Siniša Jasnić.

Sastanku su prisustvovali i Đoko Čučković, sekretar u USSS kao i koordinatori za sektore.

Promocija na Sajmu sporta

Nije tajna da će Univerzitetski sportski savez Srbije na predstojećm sajmu sporta da predstavi Evropske univerzitetske igre u Beogradu:

– Na Sajmu sporta 24. novembra od 16 do 18,15 časova biće velika promocija Igara kao i seminar posvećen ovoj manifestaciji. Na tribini će da govore ministar Vanja Udovičić, Adam Roček, predsednik EUSA, moja malenkost, Ivanka Popović, prorektorka Univerziteta u Beogradu i gosti iz inostranstva koji će da budu sa nama na našem štandu.

Zurnal.rs

FOTO: M.Rašić