Delegacija USSS na prijemu kod ambasadora u Lisabonu

FOTO Milan Rašić

Ambasador Srbije u Portugalu, profesor dr Oliver Antić srdačno je dočekao delegaciju Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, predvođenu predsednikom Sinišom Jasnićem i selektorom futsal reprezentacije Vladimirom Vuletićem, u svojoj rezidenciji u Lisabonu. Ekselencija je, u veoma prijatnoj atmosferi, izrazio veliko poštovanje gostima i prihvatio poziv Siniše Jasnića da 28. juna bude u delegaciji Srbije, koja će preuzeti zastavu EUSE, kao budućeg organizatora Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu 2020. godine.

-Zadovoljstvo je bilo ugostiti našu univerzitetsku delegaciju, koja se dobro pokazala i ostavila lep utisak u Portugaliji. Pozdravio bih razvoj studentskog sporta, radi se o izuzetnoj stvari. Sport je deo civilizacije još od antičkih vremena – kaže ambasador.

Prilikom prijema svi prisutni su otpevali himnu Republike Srbije i posetili su prvu pravoslavnu crkvu u Portugaliji.

-Zahvalio bih se Ekselenciji na vremenu koje nam je posvetio i na stvarima koje su izvan protokola. Učinio je da se osećamo ponosno, poseta crkvi koja simbolizuje okupljanje srpskog naroda je nešto što ću pamtiti do kraja života. Takođe bih se zahvalio i ocu Paolu, koji je pravoslavni Portugalac. On na najbolji mogući način spaja duhovnu i kulturnu vezu Portugala i Srbije – istakao je Jasnić.

FUTSALERI KOD EKSELENCIJE

Kompletan tim i ceo stručni štab futsal selekcije Beogradskog univerziteta bio je u sastavu delegacije koja je posetila srpskog ambasadora u Portugaliji.

-Veliko zadovoljstvo i posebna čast što je Ekselencija našao vremena i način da primi našu selekciju. Ovo je velika podrška i priznanje onome što radimo, a zaista radimo izuzetno predano i prilježno na unapređenju studentskog sporta u celini. Sa velikim pijetetom zahvalio bih se profesoru Antiću. On je čovek koji u dobroj meri uticao na moj naučni rad i koji je zadužio Pravni fakultet i celokupan Beogradski univerzitet – zaključio je Vuletić.