BIĆE BEOGRAD PRAVI DOMAĆIN: Svečano otvorene prostorije Evropskih univerzitetskih igara 2020.

Tim povodom, vrpcu su presekli Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, i Adam Roček, predsednik Evropske studentske sportske asocijacije.
Na otvaranju je bio prisutan veliki broj sportista i sportskih funkcionera, a najveću pažnju privukli su selektor vaterpolista Dejan Savić, selektor tekvondo reprezentacije Dragan Gale Jović, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, Jugoslav Vasović, Nemanja Marjan, kao i naše poznate tekvondoistkinje Tijana Bogdanović i Aleksandra Radmilović.

Predsednik USSS Siniša Jasnić uputio je veliku zahvalnost državi Srbiji, ministrastvu omladine i sporta, kao i Gradu Beogradu, koji su podržali kandidaturu Beograda za EUG 2020.

– U Beogradu ćemo ugostiti 6.000 takmičara iz 25 sportova, a biće ukupno 10.000 učesnika. Ne sumnjamo da će Beograd biti pravi domaćin. Veliko hvala vaterpolistima, odbojkašima i svim sportistima koji su uveličali ovaj događaja, a ko ne zna da gubi, ne zna ni da pobeđuje – izjavio je Jasnić.

Prorektor Beogradskog univerziteta Ivanka Popović zahvalila se Jasniću.

– Ovo je realizacija našeg sna, cilj nam je da na republičkom i gradskom nivou okupimo sve najbolje sportiste i napravimo najbolje igre do sada. Takođe, želimo da vratimo sport u nastavne planove univerziteta – rekla je Ivanka Popović.

Sport.blic.rs

jasnic otvaranje1

jasnic otvaranje2