3×3 basket: Zlato ide u Ljubljanu

Pobedom nad Rumunskom ekipom „1. decembar 1918“ sa 14:9 basketašice Univerziteta u Ljubljani postale su šampionke Evropskog univerzitetskog prvenstva u basketu 3 na 3.11791632_781241725328315_1320149727_n

U neizvesnoj utakmici presudila je čvrsta odbrana Slovenki, kao i smirenost prilikom šuta u važnim trenucima. U prvom delu utakmice obe ekipe su bile precizne sa distance, ređao se poen za poenom, da bi Slovenke nekoliko minuta pre kraja utakmice napravile mini-seriju i stvorile sebi dovoljnu prednost. Pokušale su Rumunke brzim ritmom i agresivnom odbranom da zaustave svoje protivnice, ali nisu uspele u tome.

„Do polaska u Kragujevac nismo znale ko će biti u timu, nismo bile  uigrane.  Danas smo se držale dogovora, igrale smo čvrsto celu utakmicu, ispoštovale smo sve o čemu smo se dogovorile i došle do zlata. Itekako je bilo teško doći do finala jer su sve ekipe izuzetno kvalitetne. Što se tiče samog turnira, želela bih sve da pohvalim, naročito volontere medikal tima, pružali su nam pomoć tokom celog turnira. Ceo turnir je organizovan na visokom nivou. Druženje je bilo sjajno, posebno bih se zahvalila domaćim ekipama na gostoprimstvu, svi utisci su pozitivni“, izjavila je šampionka Ana Ljubenović.