3×3 basket: Svi srpski timovi u četvrtfinalu

Završene su eliminacione borbe na drugom Prvenstvu Evrope u 3×3 basketu koje je u toku u Kragujevcu. Nakon dva takmičarska dana dobili smo ekipe koje će se boriti za titulu. Među njima su i branioci u obe konkurencije, Split kod košarkaša koji je bio dominantan i sa pet pobeda i maksimalnim učinkom ide dalje sa prve pozicije i francuski Poitije koji brani titulu kod dama. I Francuskinje imaju stopostotan učinak i glavni su favoritkinje za osvajanje zlatne medlaje u Kragujevcu u svojoj konkurenciji.11798263_780593282059826_2077756658_n
Kada su u pitanju srpski predtavnici svih šest ekipa je izborilo plasman u četvrtfinale. Kod košarkaša najviše je pokazao Kragujevac koji je u svojoj grupi nanizao pet pobeda i čini se da je jedini tim koji ima snage da se suprotstavi prvaku Evrope, uostalom Kragujevčani su zvanično treća ekipa sa prethodnog šampionata sveta iz Brazila i sigurno je da domaćin može i ovde, na domaćem terenu, do podijuma a nadamo se i do zlatne medalje.
I preostali naši timovi idu dalje, Niš je drugi u svojoj grupi iza Splita a ispred Beograda. Ove dve ekipe kandidati su za polufinale s tim da je Nišlijama nešto lakši posao u polufinalu dok Beograd ide na neugodnu ekipu iz Bugarske u sledećoj fazi takmičenja. Nisu Bugari nesavladivi. To je pokazao Novi Sad koji je u poslednjem kolu prve faze nadigrao ekipu iz Bugarske plasirao se dalje ali za protivnika danas ima favorizovani Split.
Kragujevac i Beograd kod košarkašica idu dalje, takođe u četvrtfinale. Domaća ekipa je startovala porazom od Ljubljane ali je nakon toga konsolidovala redove i može u borbu za medalje, da li i do finala videćemo.
Četvrtfinalne i borbe za medalje na program su danas kada ćemo dobiti i nove osvajače medalja a nadamo se i nove prvake Starog kontinenta u 3×3 basketu.