3×3 basket: Kragujevac prvak Evrope!!!!

Spektakularni finalni meč između branioca titule ekipe Splita i Univerziteta Kragujevac završen je u korist domaćina, a rezultat je bio 14:8. Ove dve ekipe sastale su se i pre dve godine u Roterdamu, ali je tada Split bio uspešniji. Publika na „Velikom parku“ podigla je atmosferu i motivisala svoje košarkaše da naprave epski preokret i ovoga puta dođu do titule.11780582_781256198660201_1351933404_n - Copy

Obe ekipe ušle su nervozno u meč. Prvih 5 minuta rezultat je bio tek 4:2 za Splićane. Kragujevčani su se mučili sa realizacijom, pa su bili primorani da reaguju tajm- autom. I nakon predaha nisu značajno poboljšali šut. Momci iz Splita su preko Rašetine uspeli da dođu do velikih 7:2 samo tri minuta pre kraja meča. Iako se činilo da je sve gotovo, domaćinima je bio samo jedan poen da se vrate u meč. Nedeljković je iskoristio 6 prekršaja Splićana i dva puta poentirao uz faul, a potom ubacio i slobodno bacanje. Napokon se razigrao i Popović i doneo Kragujevčanima prvo izjednačenje. Hrvatski tim vidno se unervozio, pokušavali su sa svih pozicija, ali nikako nisu uspevali da pogode. Seriju domaćina od 10:0 prekinuo je Radoš, ali jedan koš nije ugrozio prednost Kragujevca. U poslednjem minutu Splićani su izgubili loptu i dozvolili domaćinu da poentira još dva puta i stavi tačku na ovaj meč.

Članovi šampionske ekipe su: Ivan Popović, Ivan Nedeljković, Marko Šamanović i kapiten Filip Lalović.

Vicešampionski tim činili su: Dino Šipić, Ivan Rašetina, Luka Petrašić i Božo Radoš.

Član šampionske ekipe Univerziteta Kragujevac Ivan Popović istakao je koliko im znači što su uspeli uspeli da dođu do zlata u svom gradu i pred svojom publikom.

Ušli smo veoma napeti u ovaj meč. Igralo se za šampionsku titulu, i mnogo nam je značilo da je osvojimo pred ovom sjajnom domaćom publikom. Gosti nisu uspeli da odbrane titulu, ali je ovo bilo pravo sportsko nadmetanje dostojno finala. Turnir je zaista bio sjajan, presrećni smo zbog pobede i jedva čekamo da proslavimo“, izjavio je Popović.

Dino Šipić sa Univerzteta Split smatra da je domaćin zasluženo slavio i nada se da će imati priliku da odmere snage i naredne godine u Hrvatskoj.

Momci iz Kragujevca su zasluženo pobedili. Mi smo srljali u napadu, pravili početničke greške. Čestitam im na prvom mestu. Zahvalio bih im na svemu, bili su odlični domaćini i nadam se da ćemo se videti u Splitu sledeće godine“, poručio je Šipić.