3×3 basket: Branioci titula sigurni, Kragujevac preti

Ako se po jutru dan poznaje, kiša će i ovoga puta zaobići Kragujevac. Nakon prvog takmičarskog dana na Univerzitetskom EP u basketu 3 na 3 ocene su odlične, a očekivanja da ćemo iz dana u dan gledati sve više od takmičara i organizatora nikako nisu bez osnova.
Viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih duela. Prvi dan definitivno je obeležila dominacija branilaca titula, Splita u muškoj, te Poitijea u ženskoj konkurenciji. Obe ekipe zabeležile su po tri pobede. Stopostotan učinak imali su i igrači domaće ekipe, na sveopšte zadovoljstvo okupljene publike, kao i devojke iz Rumunije i iz Rusije.
Ono što svi priželjkuju u narednim danima jesu efikasnije utakmice, jer na današnjim mečevima poeni izgleda nisu bili u prvom planu, te se igrao nešto čvršći basket, na pobedu. Posledica toga su samo dva meča u kojima je neka od ekipa uspela da stigne do 21 poena.slovenija-novi-sad
Neslavnu etiketu „gubitnika dana“ poneli su igrači sa Univerziteta u Novom Sadu koji su zabeležili sva tri poraza, dok su najveća atrakcija bile igračice portugalskog Univerziteta Minjo. One su dokazale da fizička snaga i priprema nisu najbitnija stvar u basketu, već da veliku ulogu igra pristup, želja i srčanost. Kao najniža ekipa na takmičenju pošteno su namučile sve rivalke, a uspele su da zabeleže i jednu pobedu i tako produže sebi nadu da mogu do nokaut faze turnira.

Dobra organizacija

Dinos Pavlu, predstavnik EUSA-a, bio je veoma zadovoljan viđenom igrom, kao i energijom i entuzijazmom koji su igrači i volonteri prikazali.
“Za početak, organizacija je vrlo dobra, što me čini vrlo zadovoljnim. Ovo je jedno veoma kvalitetno takmičenje. Igrači su prikazali mnogo žara i težnje ka pobedi i raduje me njihov pristup“, rekao je Pavlu.
Ilan Kovalski, jedan od organizatora, istakao je da je prvi dan protekao dobro.
“Oragnizacija je dobra. Videćemo šta nas sutra očekuje, biće više nervoze i pritiska jer će se odlučivati o prolazu u četvrtfinale, ali mislim da je organizacija danas položila ispit, i da sutra može da bude samo bolje“, zaključio je Kovalski u vidno optimističnom raspoloženju.
Drugog dana takmičenja očekuju nas rasplet u grupama. Vodiće se odlučujuće borbe za plasmane u nokaut fazu čime će učesnici biti za korak bliži tituli. Sva dešavanja pratite na eucbasketball3x32015.com , tamo možete naći sve rezultate prvog dana, kao i tabele u obe konkurencije.
Preuzeto sa sajta  Sportindeks za koji iz Kragujevca izveštavaju Radovan Ciganović, Aleksandra Stojković, Marija Tadić i Bojan Marinković.