SAOPŠTENJE USSS: Siniša Jasnić je jedini legitimni predsednik Saveza

Univerzitetski sportski savez Srbije (USSS) saopštio je da je jedini legalni i legitimni zastupnik te organizacije predsednik Siniša Jasnić.

“Povodom neistinitih informacija vezano za Univerzitetski sportski savez Srbije (USSS) o legalnim predstavnicima Saveza i izmišljenim rešenjem koji je doneo Prvi osnovni sud u Beogradu, želimo da javnost upoznamo sa validnim informacijama na dan 31.5.2018. godine:Univerzitetski sportski savez Srbije je svojim odlukama Skupštine održane 1.4.2018. godine poništio nelegalne odluke sa Skupštine održane na nelegalan način 30.3.2018. godine”, ističe sa u saopštenju USSS.

Kako se navodi, u cilju zaštite interesa USSS i poštovanje Statuta USSS i Zakona o sportu, ne postoji nikakvo rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je utvrdjeno da je Dejan Madić predsednik USSS, niti je po tužbi predsednika UŠS Siniše Jasnića doneta konačna odluka najviših sudskih instanci.

“Do donošenja konačne odluke suda legalni zastupnik USSS je Prof. Dr Siniša Jasnić, a za zloupotrebu memoranduma i pečata USSS koji je Dejan Madić zloupotrebio i obmanuo predsednicu Vladecgospodju Anu Brnabić, tokom dana biće podneta krivična prijava. Posebno ukazujemo na činjenicu da je Dejan Madić potvrdio da nemaju pečat prilikom pokušaja registracije kod Agencije za provredne registre”.

Iz USSS poručuju da su odluke o tome donete na Skupštini 30.3.2018. godine na kojoj je navodno Dejan Madić izabran za predsednika USSS nezakonite, dovoljno govori činjenica da je Agencija za privredne registre svojim rešenjem odbacila zahtev za upis Dejana Madića kao zastupnika saveza.

“I to rešenje postalo je pravosnažno, tako da je jedini legalni i legitimni predsednik i zastupnik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Prof. dr Siniša Jasnić”, zaključuje se u saopštenju.

Tanjug